Friday, March 20, 2009

Star Parade di Alor Star

Star Parade..
Star Parade adalah merupakan sebuah Pusat membeli belah yang terdapat di Alor Star dan menjadi tumpuan ramai penduduk di sekitar Alor Star dan pelncong-pelancong yang datang ke negeri Kedah.

Pihak pengurusan Star Parade amat mementingkan keselesaan kepada pengunjung pusat membeli belah ini. Oleh itu,pihak pengurusan dalam memenuhi tanggungjawab sosial korporat mereka kepada pengunjung, mereka telah menyediakan kemudahan-kemudahn untuk pengunjung dan untuk pengguna OKU.
Antara kemudahan yang disediakan oleh pihak Star Parade adalah laluan untuk pengunjung OKUdan telefon awam. Telefon juga diletakkan lebih rendah untuk kemudahan pengguna OKU mengunakannya.
Namun begitu, terdapat juga kekurangan dalam kemudahan yang disediakan oleh pihak pengurusan iaitu tandas untuk OKU yang terdapat di Star Parade. Tandas di situ kelihatan terlalu kotor dan memberikan banyak masalah kepada golongan OKU untuk menggunakannya.

LALUAN UNTUK OKU........

Inilah laluan yang di sediakan untuk golongan orang kurang upaya
di kawasan kompleks ini


Laluan untuk mereka adalah berpalang dan keadaan laluan ini amat baik dan tidak menyusahkan pengguna yang kurang upaya


TELEFON AWAM UNTUK OKU


Telefon diletakkan lebih rendah untuk kemudahan pengguna OKU.Keadaan ini memmudahkan mereka untuk membuat panggilan dan menggunakan telefon ini.
So.what do you think about this???


No comments:

Post a Comment